Medlemsmöte 1 september

Foto: Eva Danelius

Så var det dags för höstens första spännande möte i Hässleholm.

Detta möte inledde Leif Elison genom att visa bilder från en resa till Rumänien. Genom att studera på kartor hittade han fina platser och underbara bergsvyer att besöka. I en växlande väderlek med både svepande dimmor, snö, frost och fina moln fick Leif jättefina bilder på de vackra skogarna och bergstopparna. Men vi fick också ta del av bilder från det Rumänska kulturlandskapet. Vi tackar Leif för en njutbar samling bilder.

I maj gjorde PhotoNatura sin årliga vårresa och denna vår åkte vi till Tjärö i Blekinge. På detta möte fick vi ta del av allas bildskörd från resan. Jättespännande att se vilka olika bildstilar det blev fast vi fotograferat på exakt samma ställen.

Därefter invigde Dorte oss i Zines värld. Vad är det då? Zine är en förkortning av engelskans magazine och förknippas ofta med en typ av tidning. Den kan innehålla olika bilder och texter och ser oftast ut som en sammanställning av bild- och textutklipp. Det är bara skaparen som sätter gränser för hur det kan se ut så fantasin får flöda. En slags egenproducerad media. Dorte visade exempel på olika varianter hon skapat. Mycket intressant. Väldigt trevlig sätt att nå ut med sina bilder som inte är digitalt och kostar massa pengar. Tack för inspirationen Dorte.

Lite info från Styrelsen och efter den fick vi smaka på Dortes supergoda hembakta kaka till fikat. Lyxigt.

Efter fikat var det dags för bildkvällen som vi genomförde utifrån önskemål och idéer från i våras. Det går i stora drag ut på att en moderator för bildkvällen ställer ett antal frågor till betraktarna. Frågorna är sammanställda i en lista och moderatorn väljer ut frågor i förväg som passar till var och en bild.
Ett exempel kan vara ”Är bilden öppen för tolkning, eller har fotografen ett tydligt budskap?” eller ”Vilken sinnesstämning inträder vid betraktning?”

Med andra ord så ska vi inte diskutera så mycket tekniskt utan fokusera på andra värden i en bild. Det ska bli spännande att se hur det utvecklar sig i höst. Det var väldigt kul och fick igång alla som deltog på mötet. Blev många analyser och därav hann vi bara med omgång 1 av bilderna vi skickat in.

Här nedan kommer ett galleri med alla bilder från omgång 2 till allmän beskådan.